Gepubliceerd op: 1 maart 2019

Inzicht in uw Werkkapitaal, focus op uw cashflow.

De Cash Conversion Cycle (ook bekend als CCC), geeft u inzicht hoe lang (in dagen) uw kapitaal vastzit in de verschillende CCC onderdelen, van leverancier tot klant. Door dit inzichtelijk te maken bent u in staat meer financiële stootkracht te ontwikkelen.  

De Cash Conversion Cycle geeft u meer inzicht in (onder andere):

  • Uw Ondernemersrisico

Het structureel monitoren van uw Cash Conversion Cycle stelt u in staat trends waar te nemen in diverse bedrijfsprocessen. Tevens geeft het duidelijkheid waar uw geld vastzit, waar u risico loopt en duidelijk maakt waar e.e..a. moet worden verbeterd.  

  • Uw Cashflow

Focus op uw cashflow stelt u in staat tijdig actie te ondernemen. Als u geen zicht op uw geldstromen heeft, kan dat verstrekkende gevolgen voor uw bedrijfsvoering hebben. Focus op cashflow zorgt er ook voor om, bijvoorbeeld, tijdig verslechtering van het betaalgedrag van uw klanten te identificeren. 

  • Financiering 

Zijn er plannen om te investeren. Is er meer financiering nodig? De Cash Conversion Cycle vertelt u waar geld vastzit en stelt u zodoende in staat actie te ondernemen om dit geld vrij te maken. 

  • Signaalfunctie

Breng de Cash Conversion Cycle in beeld en maak deze KPI onderdeel van uw wekelijkse of maandelijkse management meetings. Hiermee signaleert u tijdig trends in de verschillende werkkapitaal onderdelen en kan er (indien nodig) tijdig worden ingegrepen.  

MEER INZICHT EN GRIP OP UW WERKKAPITAAL? NEEM CONTACT MET ONS OP!