Gallus Credit Agency (GCA Finance) is opgericht door Marco den Haan, een allround Credit Management / Debiteurenbeheer expert met ervaring binnen grote Multinationals en MKB, in april 2013.

De naam “Gallus” betekent in het Latijns “Haan”. Daarnaast staat een Haan, onder andere, ook bekend om zijn waakzaamheid. En waakzaamheid is binnen het debiteurenbeheer zeer belangrijk aangezien:

  • Waakzaamheid geboden is inzake openstaande (en meestal vervallen) facturen van uw klanten; 
  • Waakzaamheid ook vereist is inzake de kredietwaardigheid van uw klanten; 
  • En, gezien de verslechterde economische situatie in de wereld, waakzaamheid betreffende specifieke landen.


Gallus, Latijns voor Haan

Op de afbeelding zie je Mercurius, boodschapper van de goden en god van de handel, het verkeer en de dieven.

Hij is te herkennen aan zijn kleding. Als beschermer van de (handels)reizigers en als boodschapper van de goden draagt hij Griekse reiskleding: een korte mantel, een hoed en sandalen. De hoed en sandalen zijn voorzien van vleugels, waardoor Mercurius snel werd. Mercurius houdt ook een herdersstaf vast. Deze staat symbool voor handel, welvaart en vrede, maar geeft ook aan dat hij de beschermheer van herders was.

Ook de bok rechts van Mercurius geeft aan dat hij een beschermer voor de herders was. Links van Mercurius staat een haan. De haan staat symbool voor waakzaamheid; als je handelt moet je erg waakzaam zijn.

Ook is Mercurius in het bezit van een geldbuidel, nog een duidelijk symbool dat verwijst naar handel en welvaart.